Nieuwe goedkeuring voor Cimzia (UCB)

UCB maakte vandaag bekend dat Cimzia, in combinatie met MTX, door de Europese Commissie (EC) werd goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige actieve RA bij volwassen patiënten met een onvoldoende respons op disease-modifying antirheumatic drugs (DMARDs), waaronder MTX. Cimzia kan toegediend worden in monotherapie in geval van intolerantie voor MTX of als continue behandeling met MTX niet geschikt is.

Cimzia werd goedgekeurd om onderhuids te worden toegediend met een voorgevulde spuit die ontwikkeld werd in samenwerking met OXO Good Grips, een merk dat gericht is op het ontwikkelen van innovatieve consumentenproducten die het dagelijkse leven gemakkelijker maken.

Het samenwerkingsverband tussen UCB en OXO Good Grips leidde tot een nieuw ontwerp voor de traditionele spuit met als doel de zelftoediening voor mensen met RA te vergemakkelijken.

De spuit werd ontworpen voor gebruik door patiënten die de spuit op verschillende manieren en met verschillende kracht kunnen vastnemen, en leidt tot een duidelijke verbetering van de ervaring van de patiënten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content