Nieuwe CEO Cofinimmo vindt interessante nieuwe investeringsmogelijkheden

Cofinimmo verwierf een privaat ziekenhuis van de Nederlandse groep Bergman Clinics in het Nederlandse Naarden, op 25km ten zuidoosten van Amsterdam, voor een bedrag van € 11,5 miljoen.

De verkoper huurt het gebouw in het kader van een erfpachtovereenkomst van 15 jaar met een verlengingsoptie van 10 jaar waarvoor de erfpachter op het 10de jaar (2022) een beslissing moet nemen.

Het erfpachtrecht voorziet dat de onderhoudskosten en de taksen ten laste van deze laatste vallen (huurovereenkomst van het type “triple net”).

Het initiële huurrendement bedraagt 7,20% in “dubbel netto” equivalent. De huur wordt jaarlijks geïndexeerd op de indexcijfer der consumptieprijzen van de gezinnen.

Dit oude kantoorgebouw werd in 2010 volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een modern ziekenhuis. Het heeft een oppervlakte van 5 821m² en 200 parkeerplaatsen.

De vestiging is gespecialiseerd in orthopedie. Het gebouw heeft vier operatieblokken, lokalen voor medische diagnostiek, 10 consultatieruimtes, een ontwaakruimte voor 12 bedden en 40 private ziekenhuiskamers.

Cofinimmo was al aanwezig op de Nederlandse markt

Jean-Marie Caucheteux merkt op dat Cofinimmo al aanwezig was op de Nederlandse markt met 245 panden die het verhuurt aan AB-InBev. Deze panden hebben een gezamenlijke marktwaarde van 149,20 miljoen euro. Investeren in ziekenhuizen is booming business in Nederland.

De nieuwe CEO Cofinimmo vindt interessante nieuwe investeringsmogelijkheden, zo merkt Caucheteux op. Dat gebeurt in segmenten van de markt die op lange termijn interessante cash flows garanderen. Het advies houden en het koersdoel van 96 euro blijven behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content