Neutraal advies Roularta blijft gehandhaafd

Het aanbod tot inschrijving op obligaties gedaan door Roularta leverde vorige week 100 miljoen euro op en werd vervroegd afgesloten.

Het openbaar aanbod van obligaties in België kon al na de eerste dag van de inschrijvingsperiode in overleg met de Joint Lead Managers (KBC Bank NV en Belfius Bank NV/SA) en de Co-Manager (Bank Degroof) vervroegd wordt afgesloten omdat het maximum bedrag van 100 miljoen euro werd bereikt.

Het totale bedrag van inschrijvingen dat ontvangen werd voor de obligatielening lag substantieel hoger dan het maximumbedrag van 100 miljoen euro.

De inschrijvingen zullen proportioneel herleid worden. De beleggers zullen daarover via hun financiële tussenpersoon worden geïnformeerd.

De obligaties zullen op 10 oktober 2012 worden uitgegeven en voor verhandeling worden toegelaten op de gereglementeerde markt van NYSE Euronext Brussels.

Meer competitie in Belgisch televisielandschap

Margo Joris van KBC Securities heeft een neutraal advies voor het aandeel Roularta, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 13 euro.

De concurrentie in het Belgisch televisielandschap is toegenomen door de lancering van Vier en Vijf, zo merkt Joris op.

Daarnaast wijst ze er op dat de advertentiemarkt erg fragiel blijft. Tenslotte zal de mediagroep haar kostenbasis nog meer moeten terugschroeven dan dat ze dat nu doet, dit vanwege zowel looninflatie als prijsdruk. Alleen op die manier kan de winstgevendheid structureel verbonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content