Negatief nieuws zit al verrekend in de koers van D’Ieteren

Vanavond na het slot van de beurs maakt D’Ieteren de resultaten over de eerste helft van dit boekjaar bekend. De analistenmeeting wordt logischerwijs uitgesteld, ze vindt plaats op het Brussels hoofdkwartier van het bedrijf woensdagmorgen om 9u30.

De trading update over de eerste zes maanden van dit jaar kwam volgens Marc Leemans van Bank Degroof als een verrassing, de recurrente PBT van de groepkwam daalde met 61,60% en kwam daarmee duidelijk onder de marktverwachtingen uit. Toch handhaafde het management de guidance van een daling met 25%.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Leemans rekent op een omzet van 3,07 miljard euro voor het volledige boekjaar en een Group Recurring PBT van 105,20 miljoen euro, of een daling met 37% ten opzichte van de eerste helft van het boekjaar. De tegenvallende verrassing uit het eerste halfjaar roept echter op tot voorzichtigheid.

Voorlopig ontbreekt volgens Leemans een katalysator die de koers in beweging kan brengen, maar anderzijds handhaaft hij zijn positief advies voor het aandeel omdat het meeste slechte nieuws al in de koers verrekend zit. Het advies opbouwen blijft staan, met een koersdoel van 35 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content