Nederlandse expansie kan groei Cofinimmo doen versnellen

Cofinimmo verwierf een privaat ziekenhuis van de Nederlandse groep Bergman Clinics in het Nederlandse Naarden, op 25km ten zuidoosten van Amsterdam, voor een bedrag van € 11,5 miljoen.

De verkoper huurt het gebouw in het kader van een erfpachtovereenkomst van 15 jaar met een verlengingsoptie van 10 jaar waarvoor de erfpachter op het 10de jaar (2022) een beslissing moet nemen.

Het erfpachtrecht voorziet dat de onderhoudskosten en de taksen ten laste van deze laatste vallen (huurovereenkomst van het type “triple net”). Het initiële huurrendement bedraagt 7,20% in “dubbel netto” equivalent. De huur wordt jaarlijks geïndexeerd op de indexcijfer der consumptieprijzen van de gezinnen.

Dit oude kantoorgebouw werd in 2010 volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een modern ziekenhuis. Het heeft een oppervlakte van 5 821m² en 200 parkeerplaatsen.

De vestiging is gespecialiseerd in orthopedie. Het gebouw heeft vier operatieblokken, lokalen voor medische diagnostiek, 10 consultatieruimtes, een ontwaakruimte voor 12 bedden en 40 private ziekenhuiskamers.

Prognoses verhoogd

Op basis van bovenstaand bericht heeft Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities de prognoses voor Cofinimmo opgetrokken. Voor het lopende boekjaar wordt nu een winst per aandeel van 7,51 euro in plaats van 7,50 euro verwacht, volgend jaar zou dat 6,60 euro in plaats van 6,55 euro zijn.

Volgens Koen Overlaet-Michiels kan deze overname de groei van Cofinimmo in de komende jaren versnellen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 94 euro. Het is nu wachten op verbetering van de marges en een katalysator uit de kantorenmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content