Nederland dreigt volgens Moody’s triple A-rating te verliezen

Nederland bezit nog steeds een triple A-rating, maar het is allesbehalve zeker dat het die zal kunnen behouden. Moody’s dreigt namelijk die bevoorrechte status af te nemen. De Nederlandse economie dreigt namelijk in een recessie weg te zinken, met een verwachte krimp van het BBP in het derde kwartaal.

Het consumentenvertrouwen bij onze noorderburen heeft een flinke deuk opgelopen, onder andere vanwege de vastgoedcrisis waar het land mee wordt geconfronteerd.

Volgens berekeningen gedaan door ING is één huis op vier in Nederland minder waard dan de hypotheek die er op werd genomen.

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europ 600 opende fracties van een procent hoger.

In Brussel opende de BEL 20 ongeveer een half procent hoger, waarbij KBC een deel van het verlies van gisteren weer kan ophalen.

Telenet bezit nu 0,76% van het aantal uitstaande aandelen

Telenet maakte gisterenavond volgende informatie bekend zoals voorgeschreven door artikel 207 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het wetboek van vennootschappen:

De vennootschap bezit vandaag in totaal 868.936 eigen aandelen (vorige melding: 832.136 eigen aandelen), hetzij 0,76 % van het totaal aantal uitstaande aandelen (vorige melding: 0,73 %).

Alle ingekochte aandelen onder het Aandelen Inkoopprogramma 2012 (tot op heden 648.584 eigen aandelen) zullen vernietigd worden door de Vennootschap.

De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 25 april 2012 heeft reeds 800.492 eigen aandelen onder het Aandelen Inkoopprogramma 2012 vernietigd. Zoals aangekondigd, werd met ingang op 11 augustus 2012 het Aandelen Inkoopprogramma 2012 beëindigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content