MSCI Emerging Markets Index kan terugvallen tot bodem van oktober vorig jaar

De MSCI Emerging Markets is een graadmeter voor de belangrijkste aandelen uit de groeilanden. De vijf grootste aandelen in deze index zijn Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor, Gazprom, China Mobile en Petrobras.

Belangrijk om te onthouden is dat aandelen uit groeilanden NIET immuun zijn voor beurscorrecties op de Westerse markten. Immers, de analisten van Leleux merken op hoe deze index zowel in 2007 -2008 en 2011 mee onderuit ging met de Amerikaanse en Europese beurzen.

Bescherming zoeken in de groeilanden omdat de economische dynamiek daar groter is, is geen juiste strategie. Enkel bij een structureel stijgende beurstrend moeten deze aandelen overwogen worden.

Index is door belangrijke steun gezakt

Net zoals de STOXX Europe 600 is deze index kort door zijn belangrijke steun op 1.015 gezakt. Dit is een bevestiging van de trendommekeer van deze index. Zolang de index niet door zijn recente top van 1.085,17 punten stijgt, zien we de index verder dalen tot de bodem van oktober vorig jaar op 824,39 punten.

De belangrijkste aandelenmarkten bevinden zich volgens Leleux sinds september – oktober 2011 in een tijdelijke, opwaartse correctie.

De analisten van de beursvennootschap zijn van oordeel dat deze correctie op zijn laatste benen loopt voor de

Amerikaanse markt.

De beurzen van Europa en de groeilanden hebben de trendommekeer al gemaakt te hebben. Via short ETF’s (trackers) kunnen portefeuilles afgedekt worden en/of op koersdalingen ingespeeld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content