Morgen rapporteren enkele interessante Belgische bedrijven

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het vandaag een rustige dag, met weinig of geen bekende namen op de agenda. We maken een uitzondering voor de Oostenrijkse bouwgroep Wienerberger in Europa en voor computergroep Dell in de Verenigde Staten.

Laatstgenoemde is echter al lang het bedrijf niet meer dat het in het verleden was. Daarnaast rapporteren nog een aantal min of meer interessante Chinese bedrijven.

Later deze week is het uitkijken naar de resultaten van een aantal Belgische bedrijven. Zo mogen we ons morgen aan de resultaten van Agfa-Gevaert, Deceuninck en Roularta verwachten. Later deze week komen ook nog cijfers van Ackermans & van Haaren, Kinepolis en CFE.

Krap monetair beleid ECB topt groeipotentieel af

De eurozone en de wereldeconomie worden ingeperkt door het ongepast krappe monetaire beleid van de ECB.

Hoe krap het ECB-beleid is, blijkt uit data over de geldhoeveelheid en de overdracht daarvan naar de reële economie. Bij dit scenario is er volgens ABN Amro nauwelijks kans op groei.

Krap monetair beleid zou begrijpelijk zijn bij inflatierisico’s in de eurozone, maar daar is de inflatie juist laag en daalt bovendien. Het lijkt of de ECB kijkt of het langer zijn poot stijf kan houden dan de Europese politici, maar dat zou een heel gevaarlijke strategie zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content