Moody’s verlaagt nu ook outlook kredietrating Europees Stabiliteitsfonds

Moody’s Investors Service heeft nu ook de outlook voor het European Financial Stability Facility (EFSF), het Europees Stabiliteitsfonds, steunfonds in oprichting, verlaagd. Dat fonds had van het ratingbureau een (voorlopige) triple A-rating gekregen.

Daarmee blijft de Europese schuldencrisis ongestoord verder woekeren. De downgrading heeft volgens Moody’s alles te maken met verlaging van de outlook van de kredietrating voor Duitsland, Nederland en Luxemburg. Deze drie landen leveren een bijdrage aan het fonds, waarbij deze van Duitsland alleen al iets meer dan 29% bedraagt.

Inmiddels heeft de Spaanse rente nooit geziene niveaus bereikt. Aan de huidige renteniveaus zal Spanje er nooit in slagen om zichzelf te herfinancieren.

Op de valutamarkten zakte anderzijds de koers van de euro in de afgelopen dagen steeds verder weg. Volgens de analisten is het slechts een kwestie van tijd alvorens de kaap van 1,20 dollar naar beneden zal worden doorbroken.

Econocom bevestigt guidance

Econocom, Europees leider in het beheer van informatie- en telecominfrastructuur voor ondernemingen, noteert een geconsolideerde halfjaaromzet van 737 miljoen euro, tegenover 763 miljoen euro voor het 1e semester van 2011.

Dat activiteitenniveau getuigt van de goede veerkracht van de vakgebieden binnen de groep in de huidige economische context, die wordt gekenmerkt door de passievere houding van sommige opdrachtgevers die er dan weer voor zorgde dat toepassingen werden uitgesteld.

Gezien de goede handelsvooruitzichten, bevestigt de groep haar jaardoelstellingen voor de groei: een licht stijgende omzet, een courant bedrijfsresultaat boven 70 miljoen euro en een nettowinst per aandeel in de buurt van 2 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content