Moody’s verlaagt kredietrating voor vijf Spaanse regio’s

In de Europese schuldencrisis blijft Spanje het centrale thema. Moody’s verlaagde de kredietrating voor vijf Spaanse regio’s, nadat vorige week al de rating voor het land zelf naar beneden werd aangepast. Iedereen vraagt zich nu af wanneer Madrid officieel om hulp zal vragen.

Maar niet alleen Spanje bezorgt de financiële markten kopzorgen, ook Griekenland blijft een probleemgeval. Uit recente polls blijkt dat het extreem-rechtse Gouden Dageraad steeds populairder wordt bij de Grieken. Daarmee dreigt het land gepolariseerd te worden tussen SYRIZA aan de extreemlinkse kant en Gouden Dageraad aan de extreemrechtse kant.

KBC bouwt belang in Ablynx af tot onder 3%

Ablynx maakte gisteren bekend, in overeenstemming met artikel 14 van de Belgische wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten van wie aandelen zijn toegelaten tot verhandeling op een gereglementeerde markt dat zij een kennisgeving van deelneming heeft ontvangen van KBC Groep NV en KBC Private Equity NV.

Deze aandeelhouder informeerde dat de drempel van 3% werd onderschreden.

Telenet wil komende vier jaar 10 miljoen euro in Vlaams Mediafonds investeren

Op 2 oktober kondigde Telenet de lancering van STAP aan. Het Mechels bedrijf wil met dit initiatief de komende vier jaar 30 miljoen euro investeren in Vlaamse audiovisuele producties.

Na constructief overleg met de Vlaamse onafhankelijke televisie- en filmproducenten (VOTP) en de Vereniging van Vlaamse Filmproducenten (VFPB) liet Telenet gisteren weten hoe de toekenning van dat bedrag concreet zal gebeuren.

De intentie is om jaarlijks 2 miljoen euro in te brengen in het Mediafonds en via het Fonds ook nog eens 500.000 euro beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van nieuwe creatieve televisieformats.

Op vier jaar wil Telenet dan ook in totaal 10 miljoen euro investeren in het Vlaamse Mediafonds. De overblijvende 20 miljoen euro zal Telenet de komende vier jaar vrij investeren in Vlaamse audiovisuele producties. Het is de bedoeling dat het STAP programma formeel van start kan gaan op 1 januari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content