Moody’s Investors Service verhoogt druk op Italiaanse obligatierente

In de loop van de dinsdagsessie maakten de Duitse staatsobligaties de oorspronkelijk geleden verliezen goed. Aanleiding daarvoor was het bericht dat de Griekse PASOK leider aankondigde dat nieuwe verkiezingen onvermijdelijk zijn geworden nu de pogingen om een regering te vormen zijn mislukt.

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie kwam uiteindelijk uit op 1,46%, of ongeveer hetzelfde niveau als gisteren. Dat betekent tevens dat het recorddieptepunt nog altijd binnen handbereik ligt. Dat dieptepunt werd maandag bereikt op het niveau van 1,434%.

In de loop van de sessie was een piek bereikt op 1,50%, maar voorlopig blijkt die kaap te hoog gegrepen om overwonnen te worden. Het dieptepunt op 1,434% was overigens een record sinds Bloomberg in 1989 begonnen is met data te verzamelen met betrekking tot de rente op Duitse staatsobligaties

Moody’s verlaagt kredietrating voor 26 Italiaanse banken

Moody’s Investors Service verhoogde de druk op de Italiaanse obligatierente door de kredietrating voor 26 Italiaanse banken te verlagen. Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, is van mening dat door de ingreep van Moody’s de onzekerheid alleen maar is toegenomen.

De vraag naar bunds zal dus blijven aantrekken. Het rendement op de 2-jarige Italiaanse staatsobligatie kwam uit op 3,42%, of een stijging met 12 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg met 11 basispunten tot 5,81%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content