Mohamed El-Erian (Pimco): “Effect Japanse aardbeving van voorbijgaande aard’.

Gaat de aardbeving annex tsunami een invloed hebben op de wereldeconomie? De vraag stellen is makkelijk, een antwoord formuleren een stuk moeilijker. Het is nog wat vroeg om ons al een duidelijk beeld te vormen van de mogelijke economische gevolgen van de gebeurtenissen in het land van de rijzende zon.

Mohamed El-Erian, CEO en co-CIO bij Pimco: “De rampen in Japan vormen een nieuwe tegenslag voor de mondiale economie, zoveel is duidelijk. Naar mijn mening zou het voorbarig zijn om deze rampen al meteen in een economisch model te verwerken. Voorlopig moeten de effecten van de ramp als voorbijgaande aard worden beschouwd.”

Dat betekent volgens Mohamed El-Erian dat de beleidsmakers verder in de toekomst moeten kijken om een antwoord te formuleren: “Toch is het zaak om voorzichtig te zijn, het risico bestaat dat de binnen- en buitenlandse gevolgen van de Japanse rampen onderschat gaan worden. Daardoor kan het antwoord niet krachtig genoeg zijn, wat een krachtig herstel in Japan zelf zou uitstellen. Uiteindelijk kan dit ook gevolgen hebben voor de wereldeconomie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content