Mobistar afgeslacht door beleggers, BEL 20 kleurt dieprood

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, waarbij de verliezen echter over het algemeen beperkt bleven. De Euro Stoxx 50 stond bij het slot van de handel fractioneel in het rood.

De BEL 20 kreeg het echter harder te verduren, deze index gaf bijna anderhalf procent prijs. Mobistar werd afgeslacht door de beleggers, de tegenvallende cijfers duwden de koers meer dan 13% lager.

Lichte groei bij Sioen

Ook Sioen kwam vandaag met interimresultaten.Tijdens het afgelopen kwartaal realiseerde Sioen een groei van 1,8 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De netto omzet uit voortgezette activiteiten bedroeg 83,7 miljoen euro 2012 tegenover 82,2 miljoen euro vorig jaar.

Coating divisie : garens, weefsels en technisch gecoat textiel

Deze divisie realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een omzet van 52,6 miljoen euro tegenover 51,3(1) miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar of een groei van 2,5 %. Deze groei werd voornamelijk gerealiseerd dankzij de focus op technische applicaties.

Apparel divisie : innovatieve technische beschermkleding

Deze divisie realiseerde over het eerste kwartaal van 2012 een omzet van 22,8 miljoen euro tegenover 22,9 miljoen euro tijdens de vergelijkbare periode vorig jaar. De slogan “Innoveren om te beschermen” is een deel van de dagdagelijkse realiteit van Sioen.

Chemicals divisie : pigmentpasta’s, inkten, vernissen, kleurpoeders en dispersies.

Deze divisie realiseerde in het eerste kwartaal van 2012 een omzet van 12,2 miljoen euro tegenover 12,9 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar. De externe omzet bleef nagenoeg stabiel tegenover vorig jaar.

Opnieuw positieve EBITDA bij Option

Option gaf vanmorgen de volgende trading update over het eerste kwartaal van 2012:

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat de onderneming in het eerste kwartaal van 2012 een omzet realiseerde van 12,1 miljoen EURO. Software- & licentie-opbrengsten vertegenwoordigden 8,6 miljoen EURO en productgerelateerde opbrengsten vertegenwoordigden 3,5 miljoen EURO van de totale kwartaalopbrengsten van het eerste kwartaal 2012.

De onderneming rapporteert een positieve EBITDA van 3,7 miljoen EURO voor het eerste kwartaal van 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content