Minder afschrijvingen en meer inkomsten uit dealing room stuwen koers KBC op

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met beperkte winsten voor de meeste indices. De Spaanse en Italiaanse beurzen komen sterk voor de dag, de Euro Stoxx 600 laat een winst van een half procent optekenen. De Footsie noteert echter slechts een kwart procent in de plus.

In Brussel noteert de BEL 20 inmiddels bijna een vol procent in de plus. Er waren vandaag heel wat bedrijven die met resultaten kwamen, waaronder ook KBC. De resultaten van deze Belgische bank werden goed onthaald, de koers noteert meer dan 10% in de plus.

Sterke verbetering onderliggend nettoresultaat KBC

KBC sloot de eerste drie maanden van 2012 af met een nettowinst van 380 miljoen euro, vergeleken met een nettowinst van 437 miljoen euro in het vorige kwartaal en 821 miljoen euro in het overeenkomstige kwartaal van 2011.

Het ‘onderliggende’ nettoresultaat voor het kwartaal (exclusief eenmalige elementen en uitzonderlijke posten) bedroeg 455 miljoen euro. Dat is heel wat beter dan de nettowinst van 161 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2011 maar lager dan de 658 miljoen euro van het eerste kwartaal van 2011.

Johan Thijs, Groeps-CEO, gaf volgende toelichting op de cijfers: ‘KBC is het jaar 2012 begonnen met een degelijk resultaat voor het eerste kwartaal. We boekten ruim 455 miljoen euro onderliggende winst en zetten weer een belangrijke stap in de uitvoering van ons desinvesteringsplan, voornamelijk in Polen. Zo werden de risico’s van het bedrijf verder afgebouwd. Dat resulteerde in een stijging van onze Tier 1-kapitaalratio met 0,8% naar 13,1% in het eerste kwartaal van 2012. Rekening houdend met alle ondertekende maar nog niet afgeronde overeenkomsten bedraagt de pro forma Tier 1-ratio 15,5%.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content