Microsoft zet opnieuw stap voorwaarts

Microsoft heeft een tijdje geleden een nieuwe versie van Microsoft Office gelanceerd die geschikt is voor iOS, het besturingssysteem van Apple.

Deze stap zat er al een tijd aan te komen, maar is ook gedeeltelijk een defensieve reactie op de iWork-lancering door Apple. ABN Amro handhaaft een neutraal advies.

Microsoft zet een belangrijke strategische stap door de Office Mobile-app voor de iPhone nu via een Office 365-abonnement beschikbaar te maken.

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store. Op deze manier omzeilt Microsoft netjes het vraagstuk wie er recht heeft op de royalty’s.

De Office Mobile-app kan ook op de iPad worden gebruikt, maar is geoptimaliseerd voor de iPhone. Hieruit leiden we af dat Microsoft nog altijd gelooft dat de eigen Windows-tablets uiteindelijk een succes zullen worden.

Hoewel ABN Amro door deze nieuwe stap de waardering niet aanpast, verwachten de analisten van de bank wel dat dit grote strategische gevolgen zal hebben.

Eindelijk krijgen iOS-gebruikers beperkt toegang tot de Office-producten, de gebruiksvriendelijkheid verbetert, er is meer reden om een Office 365-abonnement te nemen.

De Office-lijn krijgt toegang tot mobiele apparaten en zowel iWork en Google Docs bieden niet zo’n groot voordeel meer ten opzichte van de Microsoft producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content