Michelin blijft positief voor de langere termijn

Michelin heeft onlangs de doelstellingen voor het lopende jaar herhaald. De bandenfabrikant stelde bovendien de winstverwachtingen voor 2015 opwaarts bij. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Michelin volgen met een koopadvies.

Gezien de huidige waardering en het sterke momentum rond het aandeel verhogen zij hun koersdoel voor Michelin naar EUR 75.
Recent bevestigde Michelin de eerste afgegeven doelstellingen voor wat betreft 2012.

Verder werd opgemerkt dat 2013 een overgangsjaar zal worden; in de jaren daarna zal Michelin weer een jaarlijkse groei van 4% tot 5% laten zien.

Daarnaast heeft Michelin de winstprognoses voor 2015 verhoogd. Waar Michelin er eerder op rekende in 2015 een operationele winst van circa EUR 2,5 miljard te realiseren, verwacht de bandenfabrikant nu dat de operationele winst dat jaar rond de EUR 2,9 miljard zal liggen.

Koers/winstverhouding onder historisch gemiddelde

Michelin zal tot 2015 jaarlijks EUR 1,6 miljard tot EUR 2,2 miljard investeren om de bedrijfsgroei in de opkomende markten te stimuleren.

De opkomende markten waren afgelopen jaar goed voor 25% van de totale omzet van het concern. Verder liet de bandenmaker weten, goede zaken te doen met de verkoop van autobanden in het premiumsegment: de productiecapaciteit voor banden in dit segment zal derhalve fors worden opgeschroefd in de jaren tot 2015.

De koers/winstverhouding van het aandeel Michelin bedraagt volgens ABN Amro momenteel 7,3 (op basis van de verwachte winst in het volgende jaar).

Hiermee ligt de koers/winstverhouding van het aandeel onder het historisch gemiddelde (10,3). Gezien de waardering van het aandeel en het huidige sterke koersmomentum kiezen de analisten van ABN Amro ervoor om het koersdoel voor Michelin te verhogen naar EUR 75. Het koopadvies voor dit aandeel blijft van kracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content