Met Facebook is alles misgegaan wat kon misgaan

Op het hoofdkwartier van Facebook hangt in een kantoor de poster met de veelzeggende titel “What Could Go Wrong?. Die poster hangt daar al enkele jaren, maar onlangs heeft een grapjas er onder geschreven ‘Everything’. Met Facebook is inderdaad alles misgegaan wat kon misgaan.

Het Facebook-verhaal leek alles weg te hebben van een sprookje, maar dan eentje zonder happy end. Nog niet zo lang geleden werd het bedrijf beschouwd als de meeste waardevolle op Wall Street, momenteel is het nog maar de helft waard van wat het drie maanden geleden waard was.

Twijfels over Mark Zuckerberg nemen toe

De analisten op Wall Street twijfelen er aan of Mark Zuckerberg, de stichter van Facebook, wel in staat is om de gedane afspraken in te lossen. De problemen zijn begonnen met de beursintroductie van het bedrijf, die veel te ambitieus opgevat waren.

Dan Alpert, partner bij Westwood Capital, spreekt van een kapitale fout, die vervolgens ook de twijfels heeft toen toenemen over het business model dat Facebook hanteert.

Om de kritiek het zwijgen op te leggen, zal Zuckerberg nu moeten bewijzen dat hij zijn bedrijf inderdaad snel kan laten groeien zodat de huidige waardering van ongeveer 50 miljard dollar niet overdreven hoog is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content