Meevallende resultaten houden Wall Street in het zadel

Wall Street is vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten bedragen over het algemeen genomen zowat 1%, met de Nasdaq als een uitschieter in positieve zin. De Nasdaq beleefde gisteren een moeilijke dag.

Het sentiment wordt positief beïnvloed door meevallende resultaten. Van de 32 bedrijven uit de S&P 500 die tot dusver cijfers bekendmaakten, presteerde 83% beter dan verwacht. Vanavond na het slot van de beurs komen onder andere IBM en Yahoo nog met de kwartaalresultaten.

Meevallende resultaten Coca-Cola

Inmiddels is het resultatenseizoen in de Verenigde Staten langzaam maar zeker op snelheid gekomen. Vanmiddag maakte onder andere Coca-Cola de resultaten over het eerste kwartaal van 2012 bekend en afgaande op de reactie van de beurs vielen die cijfers niet tegen.

De winst per aandeel over de eerste drie maanden van het jaar kwam uit op 89 dollarcent, tegenover 82 dollarcent tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee werd de consensusverwachting lichtjes geklopt, want de analisten hadden slechts op een winst per aandeel van 88 dollarcent gerekend.

De winstgroei was te danken aan een toename van de verhandelde volumes met 5%, wat op de eerste plaats te danken was aan een betere gang van zaken in de groeimarkten. In de Verenigde Staten werd een volumegroei met 2% opgetekend, dit dankzij een stijging van de verkopen van energiedrankjes en van vitaminewater. In reactie op de cijfers noteert Coca-Cola zowat 2,50% hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content