Meevallende indicatoren steken Aziatische beurzen hart onder de riem

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen in de plus, met in de meeste gevallen redelijke tot behoorlijke winsten voor de belangrijkste beursindices. Met name de beurs van Tokio maakt een goede beurt, met een winst van bijna anderhalf procent voor de Nikkei.

Vanmorgen wordt in China de index van de aankoopmanagers voor de verwerkende industrie bekendgemaakt en algemeen wordt verwacht dat die index opnieuw zal zijn gestegen tot boven het niveau van 50. Elk cijfer boven 50 wijst in de richting van groei, daaronder is sprake van een vertraging.

Zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland werden sterker dan verwachte cijfers met betrekking tot het afleveren van nieuwe bouwvergunningen bekendgemaakt.

Anderzijds steeg de industriële output in Zuid-Korea, wat de koers van de won een hart onder de riem steekt. Vandaag wordt in Wall Street opnieuw gehandeld nadat de Amerikaanse beurzen vanwege Sandy twee dagen gesloten bleven.

Edelmetalen leggen weinig overtuiging aan de dag

Bij de edelmetalen moesten goud en zilver volgens Royal Bank of Scotland opnieuw achteruit ondanks de goedkopere

dollar.

De prijs van een troy ounce goud daalde met 1,5 procent en eenzelfde hoeveelheid zilver werd zelfs 3,6 procent

goedkoper.

De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, sloot de week een fractie lager af (-0,1 procent).

De euro won wel 0,5 procent tegenover de dollar. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) bleef op weekbasis ongewijzigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content