Meevallende Duitse BBP-cijfers steken Europese beurzen een hart onder de riem

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, waarbij de futures even vlak voor de opening van de min in de plus bogen.

Aanleiding was het bericht dat het Duitse BBP tijdens het eerste kwartaal met 0,50% was gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Er was maar gerekend op een groei met 0,10%.

De Euro Stoxx 600 liet in de opening een winst van een half procent registreren, in het geval van de DAX in Frankfurt was dat zowat driekwart procent. In Brussel opende de BEL 20 ruim een kwart procent hoger, zonder dat er duidelijke uitschieters waren binnen de index.

Beter gevuld orderboek bij JENSEN-GROUP

De opbrengsten tijdens het eerste kwartaal bedragen 59,3 miljoen euro of op hetzelfde niveau dan tijdens dezelfde periode in 2011. Het orderboek is per eind maart 2012 voor 26% meer gevuld tegenover maart 2011.

Management verwacht dat ongeveer de helft van dit orderboek geen impact zal hebben op het resultaat van het eerste jaarhelft.

Op basis hiervan, vewacht JENSEN-GROUP een eerste jaarhelft vergelijkbaar met vorig jaar. Zoals in voorgaande jaren, geeft de Groep geen jaarprognose.

De vooruitzichten zijn voorzichtig aangezien de economische onzekerheid een weerslag heeft op het investeringsklimaat en bij gevolg op de inkomende orders en verkopen. De belangrijkste risico’s blijven de snelle wijzigingen in de vraag, de hoge volatiliteit in de wisselkoersen en de schommelende grondstof-, energie- en transportprijzen.

Dividend

De Raad van Bestuur zal tijdens de Algemene Jaarvergadering van 15 mei 2012 een bruto dividend van 0,25 euro per aandeel voorstellen, zijnde hetelfde bedrag als vorig jaar.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de algemene verdagering, zal het dividend betaalbaar zijn vanaf 29 mei 2012 aan de loketten van de KBC bank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content