Meevallende cijfers Heineken geven AB-InBev duwtje in de rug

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met forse verliezen voor de belangrijkste indices. Die verliezen bedroegen zowel voor de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 zowat anderhalf procent. Op de valutamarkten viel nogmaals op dat de euro min of meer stabiel blijft noteren.

Bij de dalers op de beurzen vielen op de eerste plaats de banken op, op de meeste beurzen kregen die weer klappen. KBC was zeker geen uitzondering op deze regel, de koers moest meer dan 6% prijsgeven.

Meevallende cijfers bij Heineken gaven de koers van AB-InBev een duwtje in de rug. Samen met Elia en Colruyt ging AB-InBev tegen de trend in hoger.

Umicore kondigt samenwerking aan met International Life Cycle Chair

De Polytechnique Montréal en ESG UQAM hebben vandaag de oprichting bekendgemaakt van de International Life Cycle Chair, een onderzoekseenheid die deel uitmaakt van het wereldwijd befaamde CIRAIG, het Interuniversity Research Centre for the Life Cycle of Products, Processes and Services.

Umicore is een van de 14 internationale partners die elk $ 500 000 bijdragen aan het totale budget van $ 7 miljoen dat over 5 jaar loopt.

De International Life Cycle Chair zal academisch onderzoek uitvoeren naar de impact van producten en diensten op onze samenleving gedurende hun volledige levenscyclus en dit vanuit een ecologische en sociale invalshoek.

De voorbije jaren heeft Umicore een methodologie ontwikkeld om de levenscycli en de impact van haar producten beter te begrijpen door de “best practices” van de sector te combineren met zijn eigen expertise.

De samenwerking met de Polytechnique Montréal en ESG UQAM stelt Umicore in staat haar methodologie te toetsen aan onafhankelijke wetenschappelijke analyse en ondersteuning te bieden in het voortdurende streven naar verbeteringen op vlak van duurzame producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content