Matthew Garman (Morgan Stanley): “Stormloop op obligaties in VS”

Er is momenteel in de Verenigde Staten al meer geld naar obligaties gevloeid dan in 2000 naar aandelen. We weten allemaal wat er in 2000 is gebeurd: de TMT-zeepbel ontplofte in het gezicht van de beleggers. Staat ons nu iets gelijkaardigs te wachten?

Matthew Garman (Morgan Stanley): “Er is inderdaad sprake van een stormloop op obligaties in de Verenigde Staten. In de 12 maanden tot en met september 2000 was er een inflow van 340 miljard dollar in aandelenfondsen. Momenteel is er tot en met april van dit jaar 410 miljard dollar in obligatiefondsen belegd.”

Gaat de afloop dezelfde zijn als in 2000? Garman: “We kunnen alleen maar hopen van niet. Maar misschien is er een eenvoudige oplossing voor het probleem. Mogelijk gaan de fondsen nu overstappen van obligaties naar aandelen, waardoor het onevenwicht zou worden goedgemaakt. Veel fondsen zijn momenteel onderbelegd in aandelen en daar kan misschien iets aan worden gedaan. Toch verwacht ik niet meteen dat de fondsen massaal gaan overstappen van obligaties naar aandelen, die evolutie zal waarschijnlijk eerder geleidelijk verlopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content