Marktoverzicht: van angst naar euforie

© reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De verminderde vrees voor een brexit zorgt nu al voor een euforische reactie op de Europese beurzen met winsten van meer dan 3 procent.

De eerste polls in het Verenigd Koninkrijk na de moord op parlementslid Jo Cox geven het ‘in’-kamp weer de voorsprong. De verminderde vrees voor een brexit zorgt nu al voor een euforische reactie op de Europese beurzen met winsten van meer dan 3 procent, veruit de beste beursdag van de maand en een van de beste dagen van het jaar. Ook de Bel-20-index kon mee profiteren met 2,7 procent winst. Het Britse pond (GBP) steeg ruim 1 procent in waarde ten opzichte van de euro (EUR).

Minder goed nieuws was er voor de beleggers in India. Daar heeft Raghuram Rajan, de voorzitter van de centrale bank van India, aangekondigd dat hij er in september na één termijn van drie jaar mee ophoudt. Hij wil terug naar de academische wereld. Rajan was ruim twintig jaar professor aan de Universiteit van Chicago en vier jaar (tussen 2003 en 2007) hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds. Hij wordt aangezien als een van de briljantste economen en als een van de beste centraal bankiers. Hij hielp mee aan de versteviging van de roepie, de Indiasse munt. Vandaag stond de roepie wel onder druk en kon de Indiase beurs niet mee surfen op het wereldwijde beursherstel.

Niks dan winnaars vandaag in de Bel-20, maar een van de strafste uitblinkers was Ontex (+4,5%). Het Franse beurshuis Kepler-Chevreux kwam met een koopadvies, want volgens de analist van dienst is het Ontex-aandeel te goedkoop.

Minder goed verging het de koers van Tigenix (-2,3%). Het biotechbedrijf kon nochtans positieve fase I/II-resultaten bekendmaken voor AlloCSC-01, een mogelijke behandeling van een hartinfarct. Het zijn echter voorlopige resultaten. De finale resultaten zijn voor de eerste helft van 2017. De markt zit echter vooral te wachten op de aankondiging van de beursgang op Nasdaq. Daarover werd recentelijk niks meer vernomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content