Mario Draghi waarschuwt voor catastrofe-scenario

Dat de situatie in de eurozone urgent is, werd vandaag nog maar eens duidelijk gemaakt door centrale bankier Mario Draghi. Draghi riep de Europese politici op om snel hun standpunt met betrekking tot de euro te verklaren, zoniet dreigt er binnen afzienbare tijd een catastrofe.

Hij waarschuwde het Europees parlement dat de Europese Centrale Bank het politiek vacuüm niet kon opvullen. Hij wil een Europese run op de banken vermijden door het installeren van een soort Europees bankengarantiesysteem. Duitsland heeft zich in het verleden tegen een dergelijk systeem verzet.

Inmiddels zijn de Europese beurzen weer in het rood gesloten, nadat de opening relatief vriendelijk was geweest. De Euro Stoxx 50 wist de verliezen tot een minimum te beperken, de BEL 20 moest uiteindelijk ruim een half procent prijsgeven.

UCB verloor terrein nadat Bank Degroof het koopadvies voor het aandeel introk. Nochtans kwam het bedrijf met relatief goed nieuws.

UCB breidt uit in Brazilië

UCB en Meizler Biopharma, een particulier Braziliaans farmaceutisch bedrijf, kondigden vandaag aan dat zij een overeenkomst hebben afgesloten waarbij UCB 51 % van Meizler Biopharma verwerft.

De overeenkomst voorziet in prestatieafhankelijke mijlpaalbetalingen in de volgende jaren en in een optie om de resterende 49 % op een later ogenblik te kopen.

De partijen kwamen overeen om geen verdere details bekend te maken over de financiële elementen van de transactie.

“Ons strategisch partnerschap in Brazilië met Meizler Biopharma maakt deel uit van de groeistrategie van UCB. UCB’s beslissing om samen te werken met Meizler Biopharma wordt vooral ingegeven door hun plaatselijke infrastructuur, door de ervaring van Avi Meizler en zijn team, en door hun uitstekende reputatie”, zei Roch Doliveux, CEO van UCB.

“Brazilië is één van de sleutelmarkten voor UCB waar het bedrijf nog niet direct aanwezig was. Het is nu de 7e biofarmaceutische wereldmarkt en kent een snelle groei. Samen met Meizler Biopharma kijken we ernaar uit om onze aanwezigheid in de regio te versterken, een platform te creëren om nieuwe UCB producten te introduceren, en onze geneesmiddelen ter beschikking te stellen van meer patiënten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content