Marc Faber: “Financiële markten verrekenen al zeer slecht nieuws”

De jongste dagen deden er heel wat geruchten de ronde op de financiële markten. Zo lijkt het nog slechts een kwestie van tijd te worden alvorens Griekenland daadwerkelijk failliet gaat.

De Europese Centrale Bank zou om de klap te verwerken massaal geld in het financieel systeem pompen. O ja, ook de Federal Reserve Bank zou klaar staan om QE3 aan te kondigen, waarbij er sprake zou zijn van een bedrag van 1000 miljard dollar. Wat kunnen de gevolgen van dit alles zijn voor de beurzen,

Marc Faber, uitgever van de Gloom Boom & Doom Report: “De financiële markten verrekenen al zeer slecht nieuws, zodat ik geen enkele reden zie waarom de beurskoersen door de vloer gaan zakken. Voor de S&P 500 ligt een belangrijke steunlijn op 1010, niveau dat in augustus 2010 werd bereikt. Maar al rond 1100 ligt behoorlijk wat steun. Ik durf er bovendien mijn hand voor in het vuur steken dat de FED met Quantative Easing 3 gaat komen zodra de S&P 500 met 200 punten daalt. Ook de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds staan klaar om vers geld in de markt te pompen. De situatie is misschien enigszins verwarrend, maar echt pessimistisch gestemd ben ik zeker niet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content