M. El-Erian (PIMCO): “Osama bin Laden is dood, nu moet VS-economie aangepakt”

Osama bin Laden is dood en dat betekent psychologisch een belangrijke stap voor de Verenigde Staten. Maar de dood van de publieke vijand nummer één wil echter niet zeggen dat alle problemen opgelost zijn. Integendeel zelfs, het is nu meer dan ooit tijd in de Verenigde Staten om de handen uit de mouwen te steken.

Mohamed El-Erian, CEO en Co-CIO van PIMCO: “Obama moet nu het moment aangrijpen om aan te dringen op breed gedragen politieke overeenstemming over een nieuw pakket aan oplossingen voor de economie.”

Met bekwaam politiek leiderschap kan dit het moment zijn waarop het Amerikaanse gevoel van eenheid en gemeenschappelijke visie – dat zo belangrijk is voor het succes van structurele hervormingen

– wordt hersteld.

Mohamed El-Erian: “Werkloosheid moet worden gezien als een probleem dat verder reikt dan de korte termijn. De problemen met de staatsschuld en het begrotingstekort kunnen alleen worden opgelost door hervormingen van zowel de uitgaven als de inkomsten. Inderdaad, Osama bin Laden is dood en nu moet de VS-economie worden aangepakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content