Luxesector houdt nog stand dankzij Aziatische verkopen

Dankzij de kooplust van de Aziaten kunnen de producenten van luxegoederen standhouden in dit volatiele beursklimaat. Als we de grafieken van de belangrijkste indices en de lijst met de grootste Europese bluechipaandelen bekijken, is er weinig reden tot vreugde.

De meeste aandelen zijn volgens Geert Van Herck van Leleux de afgelopen weken fors naar beneden gedoken.

Eén sector lijkt de dans een beetje te ontspringen. En dat zijn de producenten en verkopers van luxeproducten. In deze

lucratieve branche viel ons oog vandaag op de Zwitserse Richemont groep.

Groei met 43% in Azië

De producent van o.a. de Cartierhorloges en Piagetjuwelen maakte een nettowinstgroei van 43% bekend (periode maart 2011 – maart 2012) tot 1,54 miljard euro.

De omzet steeg met 29% tot 8,87 miljard euro en het zal niemand verbazen dat er in de Aziatische regio een omzetgroei met maar liefst 43% werd opgetekend.

Opvallende medeling van Richemont: ondanks de zwakke economische conjunctuur in de eurozone is de vraag naar luxegoederen nog niet afgenomen.

Op de weekgrafiek ziet Van Herck dat Richemont zijn koersverlies opgelopen in het zog van de financieel-economische crisis van 2007 – 2009 volledig heeft gerecupereerd en nieuwe historische koerstoppen heeft gemaakt.

Momenteel bevindt de koers zich net onder de belangrijke horizontale weerstand van 58 – 60 CHF. Van Herck mikt de

komende dagen en weken op een opwaartse uitbraak richting 66 – 70 CHF.

Het huidige koerspatroon lijkt veel op dat van de eerste helft van 2010. Toen zat de koers een aantal maanden tegen de cruciale weerstand van 42 CHF alvorens opwaarts uit te breken en verder te stijgen naar 58 CHF.

Let wel volgens Van Herck: op de weekgrafiek valt er niet naast te kijken dat bij een algemene beurspaniek deze

conjunctuurongevoelige/defensieve waarde niet immuun is voor grote neerwaartse correcties.

Werk daarom met stop lossniveaus en neem tijdig winst (vanaf 10 – 12%). Op de daggrafiek focust Van Herck zich op de recente koersdaling van 60 CHF tot 52,80 CHF.

Dit lijkt eerder een correctie te zijn dan een structurele trendommekeer. Vandaar dat hij nieuwe koerstoppen verwacht. Er ligt nog een kortetermijnweerstand op 58,50 CHF, de stop loss bedraagt 52,70 CHF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content