Luc Coene suggereert nieuwe rentedaling in Europa

De Europese beurzen zijn vandaag in het rood geopend, met beperkte tot soms relatief grote verliezen voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende een kwart procent lager, maar het verlies voor de DAX in Frankfurt loopt op tot rond driekwart procent.

Luc Coene suggereerde vanmorgen dat de Europese Centrale Bank haar basisrente, die momenteel 0,75% bedraagt, verder zou kunnen verlagen.

Het is niet de eerste keer dat er wordt gespeculeerd over een rentedaling in Europa, de Europese rente staat in vergelijking met de Amerikaanse en de Britse nog steeds relatief hoog.

Daarnaast zou de ECB haar depositorente negatief kunnen laten worden en kan er opnieuw goedkoop geld ter beschikking van de banken gesteld worden.

Een negatieve depositorente houdt in dat de banken zouden moeten betalen om geld bij de ECB te parkeren.

Solvay vergroot zijn productiecapaciteit voor speciale polymeren met 70% in India

Solvay maakte vandaag bekend dat het zijn capaciteit met 70% optrekt in de vestiging in Panoli, India voor de productie van hoogwaardige polymeren KetaSpire® polyetheretherketonen (PEEK) en AvaSpire® polyaryletherketonen (PAEK).

Panoli is de grootste vestiging van Solvay wereldwijd voor deze twee innovatieve ultrahoogwaardige polymeren die zich bovenaan de prestatiepiramide van kunststoffen bevinden.

Bijna de helft van de capaciteitsverhoging is al uitgevoerd en in dienst genomen. De tweede fase zal tegen midden 2013 afgerond zijn en zal de vestiging in staat stellen om te blijven voldoen aan de groeiende vraag.

De uiterst hoge prestaties van KetaSpire® polyetheretherketonen (PEEK) en AvaSpire® polyaryletherketonen (PAEK) en het gemak om deze polymeren te bewerken is van grote waarde voor de ontwerpers en ingenieurs.

De polymeren worden voor een breed gamma toepassingen en veel industries gebruikt zoals de luchtvaart, de auto-industrie (bijv. mechanische auto-onderdelen), de gezondheidszorg (medische uitrustingen en herbruikbare medische apparaten), elektronica, de olie- en gasexploratie en -ontginning en procesindustries zoals de halfgeleiders (het testen van chips en het maken van wafers).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content