Lotus krijgt nog steeds een neutraal advies

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij de winsten in de loop van de sessie verder zijn opgelopen. Deceuninck was uiteraard vandaag het aandeel dat op de Brusselse beurs het meest in het oog sprong. Filip De Pauw van ING handhaaft een advies houden, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 2,15 euro. Bank Degroof handhaaft anderzijds het houden advies voor Lotus na de publicatie van meevallende cijfers.

Van de nieuwe 26.315.789 aandelen die Deceuninck zal uitgeven, heeft Gramo BVBA er zich toe verbonden om 21.710.526 aandelen te verwerven voor een totaal bedrag van € 41,25 miljoen en Sofina NV heeft zich verbonden tot 4.605.263 nieuwe aandelen bij voor een totaal bedrag van € 8,75 miljoen.

Als gevolg van deze transactie zal Gramo BVBA samen met de met haar verbonden vennootschappen en personen een participatie van 21,02 % aanhouden. Sofina NV zal haar participatie op 17,5% behouden. Gramo BVBA is een holding die gecontroleerd wordt door Francis Van Eeckhout, een Belgische ondernemer, actief in bouwmaterialen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content