LinkedIn één van de weinige lichtpunten op Wall Street, indices gaan stevig onderuit

In reactie op de tegenvallende werkloosheidscijfers voor de maand mei zijn de koersen op Wall Street diep in het rood gezakt, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening nog wat verder zijn opgelopen. Met name de Nasdas krijgt rake klappen, zowel Google als Apple zitten in het verliezende kamp.

Een toename van 115.000 jobs per maand is onvoldoende voor de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten opnieuw tot aanvaardbare niveaus terug te brengen.

Dat die werkloosheidsgraad is gedaald tot 8,10%, heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat veel Amerikanen de hoop hebben opgegeven om nog een job te vinden.

LinkedIn verhoogt winstprognoses

De koers van LinkedIn opende op Wall Street zowat 10% hoger, dit nadat de netwerksite de prognoses voor het volledige boekjaar optrok. De verbeterde guidance had te maken met een sterke vraag naar de diensten van het bedrijf, onder andere wat het aantrekken van nieuwe werknemers betreft.

Inmiddels heeft het aandeel een deel van die winst weer moeten prijsgeven. LinkedIn slaagde er in om tijdens het eerste kwartaal 16 miljoen nieuwe leden te maken, waardoor het totale aantal is gegroeid tot meer dan 161 miljoen. De penetratie van de professionele netwerksite is dus nog steeds groeiend.

Bij Canaccord Genuity is analist Michael Graham van mening dat LinkedIn het potentieel bezit om uit te groeien tot een belangrijke speler in HR-gebeuren. Op die markt kan de winstgevendheid nog sterk verbeteren.

Het optrekken van de guidance bij LinkedIn doet de honger naar aandelen Facebook opnieuw aanscherpen. Facebook zou binnen een tweetal weken naar de beurs komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content