Lichte koersdruk bij AB-InBev

De Europese beurzen zijn verdeeld geopend, met koersen die niet zo afwijken van het slotniveau van gisteren. De belangrijkste aandelenindices blijven zodoende dicht bij huis.

Tesco maakte bekend dat de vergelijkbare verkopen (winkels langer dan een jaar open) tijdens de zes weken van de feestdagen met 4,9% zijn gestegen. De Britse grootste distributieketen deed het daarmee beter dan verwacht.

De analisten hadden namelijk slechts gerekend op een stijging van de vergelijkbare verkopen met 3,30%. De verkopen tijdens de kerstperiode waren de beste voor de afgelopen drie jaar.

In het Verenigd Koninkrijk zelf stegen de verkopen met 8,3% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Internationaal was er sprake van een stijging met 2,4%, zonder rekening te houden met verkopen van brandstof.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt afwachtend geopend, met een BEL 20 die nauwelijks van de plaats komt. AB-InBev betaalt een prijs voor de blokkade van het bedrijf, de koers van de brouwer noteert in de opening lager.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content