Lichte economische verbetering in Europa

Het 3e kwartaal van 2013 werd gekenmerkt door een lichte verbetering van de economische conjunctuur in Europa en de Verenigde Staten, zo signaleerde Dexia in het kwartaalbericht.

De jongste indicatoren laten uitschijnen dat de activiteit in de eurozone zich tijdens de tweede jaarhelft in hetzelfde ritme zal doorzetten.

Het herstel van de conjunctuur blijft echter heel broos en staat niet los van geopolitieke spanningen.

De financiële markten hebben evenwel positief gereageerd op deze ontwikkelingen, na de spanningen van juni, terwijl de Europese Centrale Bank deze bescheiden opleving in goede banen heeft geleid door een soepel monetair beleid te blijven voeren.

Tijdens het afgelopen kwartaal maakte de groep Dexia verder werk van de uitvoering van haar geordende resolutieplan. Zo ondertekende Dexia op 25 september met New York Life Investments een akkoord over de verkoop van Dexia Asset Management.

De groep rondde op 30 september ook de verkoop af van Sofaxis. Wat de herfinanciering betreft werd het kwartaal gekenmerkt door de invoering van verschillende korte en lange termijn uitgifteprogramma’s onder het nieuwe waarborgschema, waarmee het aandeel van de marktfinancieringen kon worden opgetrokken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content