Licht negatieve stemming op Wall Street

De beurzen, zowel in aandelen- als obligatieland kregen volgens professor Stefan Duchateau recent een meer dan stevige por in de rug na de langverwachte uitspraken van FED-Voorzitter Bernanke die aangaven dat de gevreesde monetaire verkrapping (met als directe gevolg een verhoging van de lange termijnrentetarieven en indirecte gevolg een potentiële afkoeling van de economie) nog niet onmiddellijk ingang zal vinden.

Op zich goed nieuws, maar dat vormt nog geen zekerheid over de evolutie van de rentevoeten over de komende maanden.

Bij FED-toespraken moet je immers meer aandacht schenken aan wat er niet wordt gezegd. Hierbij valt het op dat er geen tijdschema wordt vooropgesteld maar dat de monetaire politiek telkens zal worden bijgesteld op basis van de economische cijfers over werkgelegenheidscreatie en inflatie die op dat moment zullen beschikbaar zijn.

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag zwak op dreef, met weliswaar relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Wat individuele aandelen betreft val vooral de koerszwakte bij Netflix op. Apple zet er nog steeds de beuk in met een winst van circa 4%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content