Lagere rente eerder rem dan stimulus voor Amerikaanse economie

Bill Gross van PIMCO lanceerde vandaag een oorspronkelijk idee: de lage rente zou momenteel eerder een rem dan een stimulus voor de Amerikaanse economie vormen.

De rentespreads die de banken kunnen realiseren, zijn zo klein geworden dat banken het vaak niet meer interessant vinden om kredieten toe te staan.

Bijkomend probleem is dat de schuldenaren, zeker in het geval van landen, al zo zwaar in de schulden zitten dat de bereidheid om hun nog meer geld toe te stoppen beperkt is.

Gross verwees er bijvoorbeeld naar dat Bank of America dit jaar al 1500 geldautomaten heeft opgeheven wegens te geringe opbrengsten.

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag aarzelend uit de startblokken gekomen, waarbij de beleggers op de eerste plaats uitkijken naar wat de FED morgen gaat zeggen.

De koers van Facebook poogt nog altijd vaste voet onder de grond te vinden, Federal Express gaat lager op de cijfers.

Winstnemingen op cacao

Cacao moest vorige week volgens Royal Bank of Scotland 2 procent prijsgeven na de prijsstijgingen van de voorbije weken. In

Nigeria waarschuwden de autoriteiten voor het negatieve effect op de oogst van de zware regenval in het zuidwesten van het

land.

De prijs van een pond suiker daalde onder de grens van 20 dollarcent. Suiker moest op weekbasis 3 procent inleveren. Na de natte periode tot half juli draait de oogst in Brazilië nu op volle toeren.

Volgens de meest recente cijfers van industriegroep

Unica werd in de eerste helft van augustus 14,2 procent meer suikerriet verwerkt dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Uit Rusland kwam het nieuws dat de suikerbieten dit jaar groter zijn dan vorig jaar en dat ook het suikergehalte ervan hoger ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content