Lagere omzetprognose Intel laat zwakke wereldeconomie vermoeden

Op basis van de guidance die Intel gisterenavond meegaf, is de economie wereldwijd nog niet aan de beterhand. De grootste chipproducent verlaagde de omzetguidance, dit als gevolg van een zwakker dan verwachte vraag. In de nabeurshandel verliest de koers van Intel zowat 1%.

De cijfers van Yahoo waren min of meer conform de prognoses, dit aandeel geeft in de nabeurshandel licht terrein prijs. De futures geven een licht lagere opening voor de Amerikaanse beurzen aan, de futures op de S&P 500 noteren ongeveer een kwart procent in het rood.

Slechte prestaties in Amerikaanse IT-sector

De Nasdaq Composite verloor vorige week terrein, hetgeen o.a. wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers verklaard door de slechte prestaties in de Amerikaanse IT-sector.

De meer cyclische sectoren constructiematerialen, basic resources, materials, industrials verloren terrein en/of verbleven in dalende trends.

De sectoren met traditioneel een hoog dividend (telecom en utility) keren in de belangstelling terug. Voor een breed en sterk herstel is een aantrekkende financiële sector nodig. De Europese banksector vertoont nu een erg verzwakte conditie.

De scherpe opleving in de grondstoffenindex kan met een blik op de grafiek van de iShares S&P GSCI Commodity Indexed Trust worden aangeduid als een ‘bear’marktrally en/of een klassieke pullback naar de gebroken meerjarige steunlijn.

In elk geval dient rekening te worden gehouden met een tijdelijk karakter van het koersherstel zolang het (rode) 120-daags koersgemiddelde niet opwaarts wordt doorbroken. De prijsontwikkeling in Brent Oil kan boven $ 103 het technisch beeld in positieve zin doen kantelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content