Lager resultaat D’Ieteren

Vorige week donderdagavond maakte D’Ieteren de interimresultaten bekend. Dit waren de hoogtepunten:

Het geconsolideerde resultaat vóór belastingen bedraagt 78,8 miljoen EUR. Buiten ongebruikelijke elementen en waardeaanpassingen (-9,9 miljoen EUR) bedraagt het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen 88,7 miljoen EUR (-25,8 % op één jaar).

De voornaamste prestatie-indicator, het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, bedraagt 86,7 miljoen EUR, een daling met 25,1 %. Het resultaat kan als volgt opgesplitst worden:

D’Ieteren Auto en Corporate activiteiten: 37,2 miljoen EUR, -7,0 % op één jaar. Dit weerspiegelt de lichte daling van de organische verkopen en een stijging van de waardeverminderingen op vorderingen, gedeeltelijk gecompenseerd door een licht betere mix en een daling van de kosten.

Belron: 49,5 miljoen EUR, -34,7 % op één jaar. Het marginale resultaat gerealiseerd door de extra verkopen in Noord-Amerika volstond niet om het effect van de daling van de verkopen in Europa te compenseren, en de initiatieven om de kosten te verminderen in Europa waren nog niet volledig effectief in het eerste halfjaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content