Laat risico werken, geen risico nemen is momenteel geen optie

Tobias Pross, Head Institutional Business bij AllianzGI Europe wijst op het belang van de factor risico in de komende jaren:

“Gegeven het moeilijke marktklimaat en de komende regelgeving blijft risico de komende decennia het belangrijkste onderwerp voor institutionele beleggers. Met een laag rendement op staatsobligaties en gekrompen risicobudgetten zal toekomstig zakelijk succes vooral afhangen van ons vermogen om klanten te helpen kapitaalmarktrisico in hun voordeel te laten werken, en dat binnen de beperkingen die respectievelijke regelgeving oplegt.”

De conclusie kan volgens Pross als volgt luiden: “In een tijdperk van financiële repressie is het extreem soepele monetaire beleid duidelijk een last geworden voor beleggers in staatsobligaties en heeft het geleid tot een verstoring van mondiale kapitaalstromen. Beleggers zoeken terecht naar reële rendementen en géén risico nemen is in deze omstandigheden geen optie. Des te meer we begrijpen van de specifieke risico’s die worden genomen, des te makkelijker wordt het om de effecten van potentiële upside van risico’s vast te houden, terwijl die van mogelijke downsides worden verzacht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content