Koopadvies Ageas gehandhaafd na reverse stock split

Ageas probeert in de mate van het mogelijke komaf te maken met het verleden, want de Fortis-erfenis blijft ergens toch nog altijd wegen op dit aandeel. Tienduizenden Belgische beleggers hebben enkele jaren geleden veel geld verloren aan de aandelen Fortis.

Na de fusie van Ageas N.V. en Ageas SA/NV bestaat de Ageas Group nog uit één enkel bedrijf, nameljik Ageas SA/NV. Samen met de fusie voerde Ageas een reverse stock split uit. Dit had tot gevolg dat er ook voor de VVPR-strips een stock split plaatsvond.

Koersdoel maal 10

Dirk Peeters bekeek naar aanleiding van de reverse stock split de situatie bij Ageas opnieuw. Er staan momenteel om exact te zijn 243.121.272 aandelen van Ageas SA/NV uit op NYSE Euronext Brussels. Per 10 aandelen Ageas in bezit, werd 1 nieuw aandeel uitgekeerd.

Per 20 VVPR-strips werd 1 nieuwe VVPR-strip uitgekeerd. Peeters handhaaft vanwege de waardering een koopadvies voor het aandeel Ageas. Het koersdoel bedraagt nu 28 euro, waar het vorige koersdoel op 2,85 euro lag. Het koersdoel werd dus gewoon met de factor 10 vermenigvuldigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content