Koersval Facebook kan Wall Street niet afremmen

Op basis van de futures mag opnieuw een hogere opening op Wall Street worden verwacht, de futures op de S&P 500 noteren ongeveer een kwart procent boven het slotniveau van gisteren.

Ook de Amerikaanse beurzen profiteerden van de vastberaden taal waarmee FED-president Draghi gisteren de euro verdedigde. Het valt echter nog af te wachten of de futures de huidige winsten kunnen vasthouden.

Anderzijds is er de slechte prestatie van Facebook op de beurs, zowel tijdens de officiële sessie als tijdens de nabeurshandel.

De resultaten van Facebook voldeden weliswaar aan de verwachtingen, maar de beleggers maken zich niettemin grote zorgen over de toekomst van het bedrijf.

FED kan nieuwe ronde van qe inzetten

Neel Kashkari van PIMCO ziet een wereldwijde vertraging die bedrijfswinsten begint aan te tasten. Van de extreme scenario’s met positieve invloed (de rechterkant van de zogeheten staartrisico’s) is het meest waarschijnlijke dat de Fed weer een ronde van kwantitatieve verruiming inzet.

Kaskari gelooft niet dat liquiditeit op zich kan zorgen voor duurzame, reële economische groei terwijl we in een meerjarige cyclus van schuldreductie zitten. Maar hij ziet wel dat aandelenportefeuilles er waarschijnlijk van zouden profiteren als de Fed hetzelfde liedje nog eens blijft zingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content