Koersen Spaanse staatsobligaties weer onder druk

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 moest ruim driekwart prijsgeven, de BEL 20 beperkte het verlies tot ongeveer een half procent. Bekaert, dat de dag nochtans goed was begonnen, werd uiteindelijk toch nog de sterkste daler binnen de index.

De koers van de Spaanse staatsobligaties stonden weer onder druk, wat te wijten was aan de uitspraken van de Spaanse premier Mariano Rajoy.

Die verklaarde dat het nog niet vast stond dat zijn land om externe hulp zou moeten vragen. De beleggers kozen opnieuw voor zekerheid en vluchtten eens te meer richting Duitse staatsobligaties.

Voor Spanje kan oktober een cruciale maand worden, het land moet dan voor een bedrag van 30 miljard euro aan obligaties gaan ophalen.

Aan de huidige rentevoeten dreigt dat echter een kostelijke zaak te worden. Vraag is daarom of Rajoy inderdaad een steunaanvraag zal kunnen ontwijken.

Telenet opgenomen in Dow Jones Sustainability Europe Index en Dow Jones Sustainability World Index

Vandaag werd Telenet opgenomen in zowel de Dow Jones Sustainability Europe Index als de Dow Jones Sustainability World Index. Telenet is hiermee het tweede opeenvolgende jaar opgenomen in deze gereputeerde indices.

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) identificeren de leidende bedrijven in elke sector op het vlak van economische, milieu en sociale prestaties. Verder is Telenet ook voor de eerste keer bekroond als “Best-in-Class” voor de wereldwijde mediasector. Dit nadat het pas voor de derde keer deelnam aan het screening proces.

Sustainable Asset Management (SAM), dat de duurzaamheid van bedrijven beoordeelt op basis van economische, milieu en sociale parameters, kondigde vanmorgen de resultaten aan van zijn jaarlijkse herziening van de Dow Jones Sustainability Indices.

De analyse van SAM is gebaseerd op diepgaand onderzoek van economische, milieu- en sociale prestaties van organisaties, aan de hand van parameters zoals deugdelijk bestuur, impact op klimaat, supply chain afspraken en engagement naar stakeholders.

De DJSI is samengesteld uit toonaangevende bedrijven over alle sectoren heen, die beter scoren dan hun sectorgenoten op de verschillende sustainability parameters.

Het jaarlijkse onderzoek kijkt naar de prestaties op het vlak van duurzaamheid bij bedrijven in 58 sectoren en kiest ‘supersectorleiders’ in 19 gebieden, waaronder media.

Telenet werd uitgeroepen als sectorleider op het gebied van merkenbeleid, onafhankelijke content distributie, ontwikkeling van medewerkers (human capital), mensenrechten en tewerkstellingsindicatoren.

Daarbij kreeg Telenet ook topscores voor eco-efficiëntie, risks & crisis management en verantwoordelijkheid over content.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content