Koersen Spaanse staatsobligaties stijgen voor eerste keer in vier dagen

De koers van Spaanse staatsobligaties zijn vandaag voor de eerste keer in vier dagen gestegen, dit nadat het land aankondigde dat het Bankia overneemt en dat het klaarstaat om volop geld te pompen in de bankensector. Het vertrouwen van de beleggers is daardoor weer wat toegenomen.

De Spaanse regering neemt een belang van 45% van Bankia. Het steunfonds voor de Spaanse banken zal een bedrag van 4,50 miljard euro aan preferente aandelen omzetten in bevoorrechte aandelen van Banco Financiero y de Ahorros, de moedermaatschappij van Bankia.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie bedroeg donderdag bij het slot van de handel 6%, of een daling met 8 basispunten ten opzichte van de dag voordien. De koers van deze obligaties steeg tot 98,91%. Het feit dat het rendement boven 6% blijft, is hoe dan ook nog steeds onrustwekkend.

Stap in de juiste richting

Eric Wand, fixed-income strategist bij Lloyds Banking Group Plc in Londen, sprak wat de nationalisatie van Bankia betreft van een stap in de goede richting die door de financiële markten vast en zeker op prijs zullen worden gesteld. Spaanse staatsobligaties waren in ieder geval oververkocht.

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie kwam uit op 1,55% of een stijging met 3 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Woensdag werd een dieptepunt bereikt op 1,497% en dat was het laagste niveau sinds 1989. Het rendement op de 30-jarige staatsobligatie steeg met 1 basispunt tot 2,25%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content