Koersen op Wall Street glijden verder weg, euro, goud en zilver krijgen klappen

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag lager geopend, waarbij de koersen in de eerste helft van de sessie verder wegglijden. De verliezen voor de belangrijkste indices lopen momenteel op tot meer dan 1%. Zowel euro, goud als olie worden eveneens fors goedkoper.

Opnieuw machtswisseling bij Yahoo

Yahoo heeft voor de derde keer in drie jaar tijd de Chief Executive Officer vervangen. Bovendien gaan drie zitjes binnen de raad van bestuur naar het hedge fund dat wordt geleid door Daniel Loeb. Laatstgenoemde versterkt zodoende zijn greep op het internetbedrijf.

Chief Executive Scott Thompson nam ontslag als CEO van het bedrijf, 10 dagen nadat Loeb hem beschuldigde van het vervalsen van zijn curriculum vitae door het verzinnen van een diploma in computerwetenschappen dat hij in realiteit nooit had behaald.

Het fonds Third Point van Loeb is één van de grootste aandeelheelhouders in Yahoo, met een belang van 5,80%. De voorlopige interim-CEO van Yahoo wordt Ross Levinson, tot dusver hoofd van de divisie global media.

Volgens sommige bronnen zou het ontslag van Thompson ook te maken hebben met het feit dat hij aan kanker leidt. Third Point dringt er al maanden op aan dat het mangement van Yahoo zou worden vervangen.

De koers van Yahoo noteert momenteel zowat 3% boven het slotniveau van afgelopen vrijdag. Naar verluidt zou Yahoo onderhandelen over de verkoop van een belang van meer dan 40% in het Chinees internetbedrijf Alibaba. Yahoo worstelt om zichzelf een richting te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content