Koersdoel ING omhoog

Het herstructureringsprogramma dat de bankverzekeraar na de ontvangen staatsteun op last van de Europese Commissie moest uitvoeren, nadert zijn einde.

Het bankaandeel ING zal zich na afsplitsing van de verzekeringstak niet anders gedragen dan dat van vergelijkbare Europese banken.

Na de herstructurering blijft een bank over met een laag risicoprofiel die meer dan de helft van de inkomsten haalt uit consumentenbankieren.

Dat het leeuwendeel van de omzet wordt behaald in Noord-Europa versterkt het defensieve profiel. ABN Amro verwacht dat de netto-inkomsten van de bank in de periode 2012 tot 2016 met 8% zullen stijgen.

De winstgevendheid wordt gedreven door een strakke kostenbeheersing en solide rentemarges.

De sterke onderliggende winstgevendheid zal zich openbaren zodra de kosten van kredietverstrekking normaliseren. Dat gebeurt in 2016 naar de verwachting van ABN Amro.

ABN Amro denkt ook dat de Nederlandse economie en huizenmarkt momenteel stabiliseren.

Met dit alles in het achterhoofd denken de analisten van de bank dat het bankaandeel ING met korting wordt verhandeld, 0,9x de boekwaarde minus immateriële activa versus 1,2x voor vergelijkbare banken. ABN Amro verhoogt het koersdoel tot 11 euro en blijft koper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content