Koers Walt Disney hoger in nabeurshandel op beter dan verwachte cijfers

Op basis van de futures mag opnieuw een lagere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een daling met zowat een half procent. Veel zal echter afhangen van wat de Europese beurzen in de komende uren gaan doen.

Ook de Amerikaanse beleggers bevinden zich volledig in de ban van de Europese schuldencrisis. Griekenland dreigt steeds dieper weg te zinken in het moeras en kan de rest van de eurozone meeslepen. De economische gevolgen van een escalatie van de Europese schuldencrisis zullen zonder enige twijfel ook in de rest van de wereld voelbaar zijn.

Resultaten Walt Disney beter dan verwacht

Walt Disney maakte gisterenavond na het slot van de beurs beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. In de nabeurshandel noteert de koers van het aandeel ongeveer anderhalf procent hoger. Op jaarbasis bleek de kwartaalwinst van het bedrijf met ruim 20% te zijn gestegen.

Die stijging kwam tot stand ondanks de verliezen geleden op de science fiction film John Carter. Met name de themaparken van de groep werden druk bezocht. Daarnaast werd de groei gestimuleerd door hogere advertentie-inkomsten bij de kabelnetwerken, inclusief sportzender ESPN.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 58 dollarcent, ten opzichte van een consensusverwachting van maar 55 dollarcent. De omzet kwam 6% hoger uit en bedroeg 9,629 miljard dollar, de nettowinst bedroeg over de verslagperiode 1,10 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content