Koers van Bankia blijft op beurs van Madrid onder druk staan

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met meestal beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De gerealiseerde winsten situeren zich meestal in de buurt van een half procent, maar de Footsie in Londen noteert slechts een kwart procent boven het slotniveau van gisteren.

Op de beurs van Madrid blijft de koers van Bankia onder druk staan, vanmorgen werd nogmaals 5% lager geopend nadat het aandeel in de afgelopen dagen tientallen procenten van haar waarde verloor. Verschillende brokers hebben hun koersdoel voor Bankia verlaagd.

In Brussel opende de BEL 20 op haar beurt hoger, de index kan een winst van ruim een kwart procent tonen. Het is opvallend dat met name de industriële aandelen een goede beurt maken. De financials slagen er niet echt in om een vuist te maken.

Prijs voor Umicore

Umicore is erkend als één van Europa’s meest eco-innovatieve bedrijven op de European Business Awards for the Environment (EBAE) ceremonie die plaatsvond tijdens de Green Week 2012 in Brussel.

Umicore is de winnaar in de categorie “processen” met haar unieke technologie om herlaadbare batterijen te recycleren.

Umicore’s proces maakt het mogelijk om uit gebruikte herlaadbare batterijen en andere afvalstromen waardevolle elementen zoals kobalt, nikkel, koper en zeldzame aardelementen op een milieuvriendelijke manier te recycleren . In Hoboken, België, is een pilootfabriek op industriële schaal al operationeel sinds september 2011.

De pilootfabriek heeft een jaarlijkse capaciteit voor batterijen uit ongeveer 150 000 (hybride) elektrische wagens of 250 miljoen mobiele telefoons.

Door de combinatie van een strengere recyclagewetgeving, een aanhoudende groei van de markt voor draagbare elektronicatoepassingen en een steeds groter aandeel van hybride en elektrische voertuigen op de wegen wordt verwacht dat deze recyclagemarkt snel zal groeien.

Het innovatieve recyclageproces maakt gebruik van Umicore’s gepatenteerde Ultra Hoge Temperatuur (UHT) smelttechnologie, die een kostenefficiënt en milieuvriendelijk batterijrecyclageproces mogelijk maakt met een maximale recuperatiegraad en een minimum aan afval.

De fabriek zal Umicore in staat stellen om een aantal nieuwe recyclagediensten aan te bieden, inclusief een gesloten materiaalkringloop voor batterijproducten. Bovendien kan Umicore met de nieuwe technologie de recyclage van nieuwe materiaalstromen testen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content