Koers UCB beweegt in brede, zijwaartse consolidatiefase

De weekgrafiek van UCB toont volgens Geert Van Herck van Leleux het koersverloop vanaf 1990. De koers gaat van 4 euro begin jaren ’90 naar meer dan 55 euro begin ’99. Sindsdien is de koers in een brede, zijwaartse consolidatiefase terechtgekomen.

De boodschap van dit patroon is duidelijk: dit is een tijdelijke correctieve fase in de stijgende trend van de jaren ’90. In het voorjaar van 2012 brak de koers boven de horizontale weerstand van 34 euro. Daarna stoomde de koers verder naar een (voorlopige?) top van 50,24 euro.

Wel was er bij de laatste koerspiek een negatieve divergentie met de RSI-indicator. Dit pleit vaak in de richting van een afkoelingsfase.

De koers is ondertussen teruggevallen tot de stijgende trendlijn waar de koers tot op heden steun van krijgt. Belangrijker voor de stijgende trend is de trendlijn die de bodems van 2008, 2009, 2011 en 2012 met mekaar verbindt.

Zolang de koers niet onder deze steunlijn dondert, is de stijgende trend van het aandeel UCB nog niet voorbij. Op de daggrafiek zijn er volgens Geert Van Herck twee potentieel interessante ontwikkelingen. Ten eerste ziet hij duidelijk hoe de koers steun vindt op de stijgende trendlijn van maart 2012.

Tenslotte is de RSI-indicator tot zeer oververkochte niveaus teruggevallen. Het signaal om terug in te stappen krijgen we bij een opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandslijn van april 2013. Zeker boven 48 euro klaart het technisch beeld op voor UCB. Sterke steun is gesitueerd rond 40 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content