Koers Microsoft hoger in reactie op de kwartaalcijfers

In de Verenigde Staten kregen we vorige week een eerste opwarmingsronde wat de bedrijfsresultaten betreft, maar deze week is de stroomkwartaalcijfers echt op volle snelheid gekomen.

Ook volgende week wordt het nog bijzonder druk, waarna er opnieuw op de rem wordt getrapt. Een eerste indruk is dat de cijfers tot dusver wel meevallen, maar de cijfers van IBM en Intel werden toch minder goed onthaald.

Vrijdag is traditioneel een rustige dag wat bedrijfsrapporteringen betreft, maar General Electric is in ieder geval de uitzondering die de regel bevestigt. Daarnaast rapporteren er nog een aantal kleinere bedrijven, zoals bijvoorbeeld American Electric Power.

In China is het resultatenseizoen nog volop bezig, met vandaag opnieuw een hele reeks bedrijven op de agenda waaronder China Infrastructure Investment, China Vanke en Beijing Aerospace Changfeng.

In Europa komt Nestlé met cijfers. Volgende week wordt een heel belangrijke week voor de Europese bedrijven, de stroom kwartaalcijfers gaat geleidelijk aan aanzwellen.

Microsoft maakt beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend

Gisterenavond maakte Microsoft beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Het grootste softwarebedrijf in de wereld rapporteerde een winst per aandeel van 60 dollarcent, tegenover 61 dollarcent tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De analisten hadden echter slechts gerekend op een winst per aandeel van 58 dollarcent.

Ook de omzet was beter dan verwacht, die bedroeg 17,41 miljard dollar waar de analisten maar op 16,40 miljard dollar hadden gerekend. In de nabeurshandel noteert de koers van Microsoft ruim 3% hoger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content