Koers KBC opnieuw zwaar onderuit

Op de beurs van Brussel krijgt de koers van KBC opnieuw zware klappen. Op een bepaald moment verloor het aandeel meer dan een kwart van zijn beurswaarde.

Concreet nieuws dat de koersdaling zou kunnen verklaren, is er op het eerste gezicht niet. Wel blijft er het gerucht dat de verliezen op probleemkredieten veel hoger zouden zijn oplopen dan eerst was verwacht. Maar nogmaals: het betreft niet meer dan geruchten.

Het scenario waar KBC nu in is verzeild geraakt, gelijk verdacht sterk op dat van Fortis en Dexia enkele maanden geleden. Ook toen gingen de koersen van beide aandelen schijnbaar zonder reden onderuit. Pas achteraf werd duidelijk dat er wel degelijk iets aan de hand was.

Vanmorgen opende de koers van KBC nochtans hoger, dit dankzij het optreden van koopjesjagers. Al vrij snel werd de trend echter omgedraaid en ging de koers steil naar omlaag.

KBC heeft nogmaals bevestigd dat er niets aan de hand is, maar dergelijke verklaringen konden destijds ook in het geval van Fortis en Dexia het tij niet doen keren.

Op de achtergrond duikt nog steeds met de regelmaat van de klok het gerucht op dat Fortis, Dexia, Ethias en KBC samen in één grote Belgische superbank zouden opgenomen worden. Herinneren we er aan dat er ook voor Fortis en Dexia nog altijd geen definitieve oplossing is gevonden.

In de Europese banksector blijft sentiment overigens gedrukt, met onder andere het gigantische verlies dat Royal Bank of Scotland vanmorgen bekendmaakte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content