Koers Goldman Sachs beweegt nauwelijks op de cijfers

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten situeren zich in de buurt van driekwart procent, terwijl op de valutamarkten de dollar verzwakt ten opzichte van de euro. Voor één euro moet nu opnieuw meer dan 1,30 dollar betaald worden.

Goldman Sachs maakte resultaten bekend die de verwachtingen van de analisten overtroffen, terwijl de zakenbank een verhoging van het dividend aankondigde. De beleggers zijn nochtans niet echt onder de indruk van het nieuws, de koers noteert slechts fractioneel hoger.

Binnenkort Chinese cijfers over het derde kwartaal

Veel investeerders lijken te denken dat we leven in onzekere tijden, schrijft Jim O’Neill van Goldman Sachs, maar is die onzekerheid een objectief gegeven of slechts een beschrijving van de mentale conditie van de personen in kwestie?

O’Neill lijkt het laatste te denken en voegt een recent rapport van GSAM over deze kwestie toe aan zijn column deze week.
Verder enkele overwegingen over de jaarvergadering van het IMF in Tokyo afgelopen week.

Opkomende economieën wachten op wijzigingen in de structuur van het IMF in navolging van de veranderde machtsverhoudingen in de wereldeconomie. Het IMF moet hier niet te lang mee wachten om z’n relevantie niet te verliezen, schrijft O’Neill.

Verder natuurlijk weer enige waarnemingen over de ontwikkelingen in China, dat binnenkort cijfers over het derde kwartaal zal publiceren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content