Koers Facebook zakt steeds dieper weg

Wall Street is vandaag lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Vooral de Nasdaq zit in het hoekje waar de slagen vallen, deze index laat een verlies van iets meer dan 1% optekenen. De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand mei.

Een opvallende daler is Facebook, de koers van dit aandeel is teruggevallen tot iets meer dan 27 dollar. Ten opzichte van gisteren is er sprake van een koersdaling met ruim 3%. De koers van Apple blijft anderzijds rond het niveau van 575 dollar per aandeel noteren.

Wall Street bereidt zich voor op werkloosheidscijfers voor maand mei

Morgennamiddag worden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 150.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, waarbij de kansen op een uitschieter in positieve zin aanwezig blijven.

De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel blijven rond 8,10%. Om van een gezonde economische groei te mogen spreken, zou het aantal nieuwe jobs op maandbasis met 250.000 stuks moeten toenemen. In januari en februari kwamen er op maandbasis 200.000 nieuwe jobs bij, maar dat aangroeitempo is inmiddels duidelijk vertraagd.

Sal Guatieri, senior economist bij BMO Capital Markets, verwacht geen wonderen op de arbeidsmarkt. Hij verwijst naar de onzekerheid in Europa en geeft anderzijds aan dat ook de vertraging van de Chinese economische groei een rol in het verhaal speelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content